ВажливеЖиття

Як охолодити будинок у спеку не витративши грошей

Декілька дієвих способів.

Високі температури — одна з найбільших проблем літнього сезону, особливо коли вдома так само жарко, як і зовні. На додаток до кондиціонерів або інших способів освіження, є деякі речі, які ви можете зробити зовсім не витрачаючи грошей, інформує Ukr.Media.

– Тримайте вікна і двері кімнат відкритими протягом ночі до раннього ранку; легше підтримувати в будинку постійну температуру, ніж намагатися знизити вже набрану ним від спеки температуру. Вранці також відкрийте двері в будинку. Як тільки в будинку до ранку буде прохолодно і вже температура всередині нижча, ніж зовні, закрийте вікна і двері.

– В обідній час, коли температура ще висока, закрийте вікна темною тканиною, щоб не допустити потрапляння прямих сонячних променів.

– Після заходу сонця, якщо в будинку спекотніше, ніж зовні, поставте кулер або вентилятор (якщо він у вас є) перед вікном. Це призведе до поступового випаровування тепла з кімнати/будинку.

– По можливості уникайте використання плити і духовки. Вся спека не тільки дасть відчуття втоми людині, яка готує в сім’ї, але і підвищить температуру всього будинку. Шукайте літні рецепти, прості та легкі. Якщо у вас є задній двір або великий балкон, спробуйте приготувати щось на мангалі влаштувавши і домашній шашлик.

– Уникайте гарячого душу. Використовуйте нейтральну температуру води і пийте якомога більше води!

– Оточіть себе рослинами. Якщо у вас є невеликий вільний простір, тераса, балкон або сад, особливо в тій частині будинку, яка найбільше піддається впливу сонця, заповніть її рослинами. Вони будуть служити захистом від спеки.

– Вимкніть побутові прилади. Крім споживання енергії, електроприлади нагрівають навколишнє середовище. Відключайте від мережі такі прилади, як комп’ютер, телевізор, кавоварку, коли вони не використовуються, і вимикайте світло, коли воно вам не потрібне.