ВажливеЖиття

В Іспанії знайшли лицьові кістки першого жителя Європи

У рамках недавнього дослідження в Іспанії археологи знайшли останки лицьових кісток віком 1,4 мільйона років. Про це пише IFLS.

Кістки належали найдавнішому предку людини. Зокрема, фрагмент верхньої щелепи та вилиці було виявлено на стоянці Сьєрра-де-Атапуерка на півночі Іспанії. Це місце свого часу було будинком для доісторичних предків людини. У 1994 році вчені, які працювали на цьому місці, виявили останки раніше невідомого гомініда, який отримав назву Homo antecessor (людина-попередник), що натякає на той факт, що цей вид був найранішим відомим прикладом людського вигляду, який наважувався вирушити до Західної Європи.

“Щоб підтвердити це, фрагмент щелепної кістки буде віддано на радіовуглецевий аналіз. За даними вчених, ці результати мають бути опубліковані на початку наступного року протягом шести-вісім місяців”, – зазначили вчені.

Нагадаємо, під час своїх розкопок на археологічному об’єкті Саккара, розташованому на південь від Каїра в Єгипті, вчені знайшли схованку із саркофагами та 150 бронзовими статуетками, а також із зображенням архітектора-першопрохідника Імхотепа.