ВажливеЖиття

Лікар розповів, яку температуру краще виставити на кондиціонері у спеку

Надто низька температура кондиціонера може спровокувати проблеми зі здоров’ям. Щоб уникнути подібних неприємностей, терапевти рекомендують встановлювати на пристрої температурний режим у межах 22-25 градусів, інформує Ukr.Media.

Лікарі порекомендували людям не встановлювати температурний режим кондиціонера на дуже низькі значення. За словами медиків, низька температура негативно відбивається на самопочутті та може стати причиною хвороби. Оптимальною для літа температурою в приміщенні на думку фахівців стане температура 22-25 градусів. Кондиціювання у такому режимі дозволить уникнути проблем зі здоров’ям.

Медики також зазначили, що для людського організму шкідливий різкий температурний перепад. З цієї причини, якщо на вулиці встановилася температура 26-30 градусів, не варто встановлювати кондиціонер у квартирі на 18 градусів. Такий перепад спричинить стрес для організму та спровокує загострення хронічних захворювань. Зокрема, це нерідко призводить до тонзиліту або фарингіту, а у разі переохолодження — до виникнення запальних процесів та застуд, — сказали фахівці.