ВажливеЖиття

РНБО запустила систему відстеження постачання зброї в Україну

Рада національної безпеки і оборони (РНБО) разом із Міністерством оборони запустила новий модуль інформаційно-аналітичної системи СОТА для відстеження постачання західних озброєнь, повідомляє РБК-Україна.

Ця система дасть змогу контролювати постачання озброєнь. Зокрема, вона зможе відображати їхній статус: готовність до відвантаження, доставку чи надходження в ЗСУ. Також у ній передбачено можливість розрахунку поставок боєприпасів і моніторингу виконання планів.

Секретар РНБО Олексій Данілов наголосив, що “система абсолютно закрита”.

“До неї має доступ тільки військово-політична верхівка нашої держави. Але завдяки їй ми знаємо, що жодна куля з постачання нікуди не зникла”, – зазначив він.

Модуль інтегрований з порталом системи СОТА для відстеження ситуації на лінії бойових дій, моніторингу розміщення сил противника, ракетних ударів тощо.

Інформаційно-аналітична система Головного ситуаційного центру СОТА працює з big data.

Нагадаємо, за словами Олексія Данілова, Україна активно переозброюється за стандартами НАТО, і вже близько мільйона українців набувають бойового і військового досвіду.

Крім того, Данілов заявив, що Україна здатна перемогти у війні з Росією до кінця року за низки умов, зокрема за достатньої кількості західної зброї.