В світіВажливе

У США спрогнозували подальший хід війни в Україні

Війна Росії проти України може перерости у затяжний воєнний конфлікт. Про це у середу, 20 липня, заявив голова Комітету начальників штабів Збройних сил США генерал Марк Міллі, повідомляє прес-служба Пентагону.

“Сьогодні вже 147-й день від дня російського вторгнення в Україну, незаконного та неспровокованого, великомасштабного, сильний проти слабкого. Ця боротьба, швидше за все, залишиться затяжним конфліктом”, – зазначив Міллі, виступаючи у Пентагоні.

Він також акцентував, що Донбас все ще не втрачений для України. За його словами, там іде жорстока війна на виснаження, а українці змушують росіян платити за кожен дюйм території.

При цьому, як зазначив представник Пентагону, просування військ РФ вимірюється “буквально сотнями метрів, у деякі дні це може бути один чи два кілометри, але не більше”.

Також Міллі порушив питання постачання зброї для української армії.

Він зазначив, що всього на сьогодні американці навчили 200 українських військових застосуванню реактивних систем залпового вогню HIMARS.

“Зброя доставляється із США протягом 48 годин після рішення Байдена, а на передову – після двотижневого навчання”, – сказав генерал.

Нагадаємо, коло союзників України розширюється. Про це заявив міністр оборони США Ллойд Остін на брифінгу за підсумками Рамштайн-4.