ВажливеЖиття

Якщо ваш лікар робить наступні 4 речі, з ним потрібно розпрощатися

Звертайте увагу на ці червоні прапорці.

Здорові відносини будуються на довірі і повазі. Це золоте правило для будь-яких відносин. За словами дослідника і експерта з прийняття медичних рішень Талії Мирон-Шац, це також відноситься і до ваших відносин з лікарем, інформує Ukr.Media.

Коли ви вибираєте лікаря, важливо відчувати зв’язок з цією людиною. Завдяки цьому ви отримаєте краще лікування і поліпшите стан свого здоров’я. Якщо ви помітили в кабінеті лікаря будь-які з перерахованих нижче закономірностей — що ж, можливо, прийшла пора з ним розлучитися:

Він не дивиться вам в очі

Ви бачите, коли лікар знаходить час, щоб подивитися на вас, це показує, що він дійсно слухає вас і розглядає вас як особистість, а не наступний пацієнт у своєму обертанні.

Він не вітається

Приділення трохи часу пацієнтам є важливим моментом. Багато лікарів, зазвичай, обмежені в часі. І те, що з вами привіталися, говорить не тільки про ввічливість і вихованість лікаря. Ви важливі для цього лікаря, і він щиро про вас піклується.

Він каже, що це все у вас в голові

Такий сценарій часто трапляється з жінками в медичних установах. Ви скаржитеся на безліч симптомів, а лікар говорить вам, що проблема має психологічні корені або, може бути, у вас просто стрес. Але вас повинні сприймати всерйоз. Більш того, йдеться про ваше здоров’я. Адже якщо ви відчуваєте, що щось не так, краще перевірити ще раз.

Запитайте: “Чи може бути інше медичне пояснення цих симптомів?”. Якщо лікар продовжує ігнорувати ваші побоювання, що ж, може бути, пора знайти нового лікаря.

Він проти будь-яких альтернатив

За словами Мірон-Шац, люди часто бояться запитати свого лікаря про додаткову думку або альтернативу, боячись потенційно показати неповагу до його думки та досвіду. Однак питання про альтернативні варіанти та / або методи лікування не означає, що ви не довіряєте своєму лікарю.

Ми в повному праві виявляти свої побоювання і сумніви. Ви можете сказати: “Ви знаєте, докторе, я чую вас, але я не впевнений” Але якщо лікар закритий для альтернатив, це поганий знак.