В світіВажливе

Україна знищить флот РФ – заступник міністра оборони

Україна знищить Чорноморський флот РФ, щойно отримає достатньо зброї від західних союзників. На цьому наголосив заступник міністра оборони Володимир Гаврилов в інтерв’ю The Times.

За його словами, Росія має залишити захоплений Крим, якщо хоче не втратити існування як країна.

Як зазначив Гаврилов, українські військові зараз нарощують власні протикорабельні ракети і, перш ніж почати штурм, чекають на надходження зброї більшої дальності від інших країн.

“Вони мають відплатити за свою агресію”, – заявив заступник міністра оборони під час візиту в Британію, де він спостерігає за навчаннями українських військових.

Гаврилов також звернув увагу, що російські кораблі в Чорному морі регулярно запускають крилаті ракети з української інфраструктури на півдні, позиції військових кораблів означають, що Україна не може експортувати зерно з портів, побоюючись, що торгові судна моужуть бути атаковані.

“Ми отримуємо протикорабельні засоби, і рано чи пізно ми націлимося на флот. Це неминуче, тому що ми маємо гарантувати безпеку нашому народу. Ми готові атакувати їх по всьому Чорному морю, якщо ми матимемо таку можливість”, – наголосив заступник міністра оборони.

Раніше повідомлялося, що Росія блокує частину Чорного моря.

Як заявив раніше міністр оборони Олексій Резніков, у війні з Росією відбудуться серйозні зміни на користь України. Це може статися вже до кінця цього року.