ВажливеЖиття

Найдурніші стереотипи про незаміжніх жінок, в які ми досі віримо

Готуйтеся побачити на собі клеймо старої діви.

Є безліч причин і обставин, чому дівчина може бути незаміжня. І лише тому, що з дитинства дівчаткам мало не вселяють думку про весілля, ми звикли думати, що з жінками, які після певного віку все ще ходять без кілець на безіменному пальці, щось точно не так. Існують навіть стереотипи про тих дам, хто не перебуває у шлюбі, інформує Ukr.Media.

Незаміжні жінки прирікають себе на життя з 40 кішками

Чому ніхто не жартує про самотнього чоловіка, який проживає в товаристві 40 собак?

Навряд чи ви не знайомі з побитою думкою про те, що всі незаміжні жінки обов’язково стають відлюдницями, добровільно ізолюючись від суспільства. А ще заводять кішок, та побільше, щоб не відчувати себе самотніми і непотрібними. Але любов до хвостатих і відсутність чоловіка поруч ще не пророкують майбутнього у відриві від усього світу. Чому ніхто не жартує про самотніх чоловіків, які проживають з 40 собаками?

У самотніх дівчат немає близькості

Деякі вважають, що в житті незаміжніх жінок немає близькості.

Чомусь більшість вперто продовжує вірити в цей стереотип. Мовляв, коханням займаються тільки одружені пари, а ось у незаміжніх дам інтиму в житті немає. Тому, мовляв, жінки без штампа в паспорті ходять злі і незадоволені, кидаються на чоловіків. Тільки ось вільна дівчина цілком може дозволити собі завести коханця для регулярної близькості і без весілля.

Чоловіки бояться незаміжніх

Визначити, чому конкретна дівчина ще не вийшла заміж, важко. Але це не означає, що чоловіки бояться незаміжніх як вогню.

Напевно, так самостверджуються за чужий рахунок нещасні в шлюбі чоловіки і жінки, із заздрістю дивлячись на вільних і незаміжніх дам. Щоб не було прикро за себе, придумують гидоти і безглузді стереотипи про інших. Так, може, у конкретної дівчини характер виявиться не цукор, через що чоловіки стануть уникати її, але далеко не всі незаміжні такі колючі. Може, жінка не хоче поки серйозних відносин, не готова до них або зайнята чимось іншим. Пожити в кайф для себе теж потрібно встигнути.

Незаміжні схиблені на кар’єрі

У XXI столітті можна бути і успішною, і щасливою бізнесвумен одночасно.

Звідки взагалі пішла застаріла думка, що жінка, яка присвячує себе кар’єрі, виключно нещасна? Міранда Прістлі з “Диявол носить Прада” не повинна бути каноном і стереотипним чином дами, яка обрала шлях кар’єри. Одним подобається присвячувати себе сім’ї та побуті, іншим — особистісному зростанню і роботі. Ми живемо в XXI столітті, сьогодні можна бути і успішною, а, головне, ще й щасливою бізнесвумен одночасно.

Незаміжні жінки завжди самотні

Штамп в паспорті і кільце на пальці не зроблять вас щасливішими, якщо в душі ви відчуваєте, що самотні.

Спочатку варто взагалі зрозуміти, а що означає ця самотність? Незаміжня жінка може бути оточена друзями і знайомими, з якими їй подобається проводити час. Вона відчуває себе бадьоро і весело, може, навіть не замислюється про “самотність”. Хоча інші і в шлюбі можуть відчувати себе покинутими. Найчастіше це почуття, як і порожнеча всередині, виникає у людини незалежно від наявності партнера або його відсутності, а як стан психіки.

Незаміжніх не беруть в дружини, тому що вони — завзяті стерви

Стерва — це риса характеру. Заміжні дівчата теж бувають з непристойною поведінкою.

Так, деякі жінки, довгий час намагаючись і щоразу провалюючись з витівкою знайти підходящого чоловіка, можуть розлютитися і поводитися з кавалерами грубо. Але насправді стервозність — просто риса характеру. Деякі чоловіки вибирають в дружини дам з дуже непростим характером, що не заважає їх любити. Як і найбільш чарівним дівчатам — бути самотніми. Або це особистий вибір, або просто поки не знайшлося підходящого кандидата. Буває!

Незаміжні не люблять дітей

Стереотип про те, що жінку не візьмуть в дружини, якщо вона не любить дітей, дурний.

Ще один поширений стереотип: в дружини не беруть тих, хто не любить дітей. Мабуть, таку дурість поширили люди, кому дитина псує якось життя. Є безліч прикладів одружених пар, які усвідомлено вибрали шлях чайлдфрі. Також траплялося, що, зустрівши чоловіка мрії і комфортного партнера, дівчина з часом погоджувалася на дитину. Штамп в паспорті і кільце на пальці, по суті, ніяк не впливають на бажання стати матір’ю.