ВажливеЖиття

Які фрукти та овочі можна їсти вашій собаці

Деякі назви можуть вас здивувати.

Експерти Американського клубу собаківництва розповіли про корисні та шкідливі для тварин фрукти та овочі, інформує Ukr.Media.

За словами фахівців, деякі овочі та фрукти, які любить людина, можуть бути токсичними для вихованців, викликаючи діарею, блювання або навіть печінкову недостатність. До цього списку входять авокадо, вишня та виноград.

Проте є поширені міфи. Наприклад, вважається, що огірки є небезпечними для собак, проте це не так. Собаководи стверджують, що огірки — безпечна та низькокалорійна закуска, яка сподобається вашому собаці. Огірки також містять мало жиру та натрію, що робить їх корисними ласощами.

Однак не треба годувати собаку маринованими огірками — через сіль та спеції, що використовуються при заготівлі. Крім того, занадто багато огірків, особливо якщо ваш вихованець їх раніше не їв, може викликати у вашого собаки шлунково-кишкові розлади.

Загалом ветеринари рекомендують, щоб будь-які ласощі відповідали «правилу 10%», тобто складати лише 10% раціону собаки. Будь-яку нову їжу в раціон вихованця потрібно вводити повільно, і слідкувати за будь-якими негативними реакціями.

Які фрукти, овочі, ягоди та баштанні можна давати собакам:

Яблука
Банани
Чорниця
Журавлина
Огірки
Манго
Апельсини
Персики
Груші
Ананас
Гарбуз
Малина
Полуниця
Кавун
Мускатна диня