В світіВажливе

США оголосили нові санкції проти Росії

Влада США істотно розширила список санкцій щодо країни-агресора Росії. У “чорний список” американського Мінфіну включено цілу низку великих російських бізнесменів, а також кілька компаній, повідомляється на сайті відомства.

Згідно з повідомленням Управління контролю за іноземними активами (OFAC) Мінфіну, під санкції потрапила Аліна Кабаєва, колишня російська гімнастка, яку ЗМІ називають коханкою президента Росії Володимира Путіна. Вона є головою ради директорів Національної Медіагрупи – холдингу, який має контрольні пакети у державних ЗМІ.

Також санкції торкнулися Віктора Рашнікова, Дмитра Пумп’янського, Андрія Мельниченка, Олександра Пономаренка, Андрія Гур’єва-старшого та Андрія Гур’єва-молодшого.

Під санкціями тепер перебувають ПАТ Магнітогорський металургійний комбінат та ряд афілійованих з ним структур, включаючи турецький завод ММК, ПАТ ГТЛК та його дочірні компанії (зокрема SPV, що виступає емітентом євробондів – GTLK Europe Capital DAC), фонд Сколково.

При цьому виробників добрив ФосАгро та ЄвроХім, а також аеропорт Шереметьєво не торкнулися блокуючі санкції, які були введені щодо пов’язаних з ними бізнесменів, йдеться у повідомленні OFAC.

Також США внесли до списку санкцій трьох українських колаборантів: Володимира Сальдо, Кирила Стремноусова та Костянтина Іващенка.

Крім того, США запровадили візові обмеження щодо 893 російських офіційних осіб, зокрема членів Ради Федерації. Про це повідомив голова Держдепу Ентоні Блінкен.

“Держдеп вживає заходів щодо запровадження візових обмежень щодо фізосіб у зв’язку з діями Росії в Україні. Під обмеження потрапляють 893 офіційні особи РФ, такі як члени Ради Федерації, а також військовослужбовці”, – йдеться у заяві Блінкена.

Крім того, в рамках цих заходів запроваджуються санкції щодо ще 31 іноземного держслужбовця, які “підтримували передбачувану анексію Криму Росією, тим самим становлячи загрозу українському суверенітету або порушуючи його”.

Нагадаємо, Білий дім вивчає можливість визнати РФ країною-спонсором тероризму. Про це заявила прес-секретар Білого дому Карін Жан-П’єр.