ВажливеЖиття

Росія не бажає завершення війни – Зеленський

Якби Росія справді не хотіла війни, вона не стягувала б резерви на український південь. Про це заявив президент України Володимир Зеленський.

“Вони активують різних емісарів із тезами про те, що держава-терорист ніби хоче переговорів. Якби Росія справді реально хотіла закінчення війни, вона б не стягувала зараз резерви на український південь і не плодила б на українській території масові могили вбитих невинних людей”, – наголосив глава держави.

Він також назвав огидною поведінку колишнього канцлера Німеччини Герхарда Шредера, який нещодавно їздив до Росії, а після повернення заявив, що Володимир Путін готовий до переговорів з Україною.

“Взагалі, це просто гидко, коли колишні лідери вагомих держав з європейськими цінностями працюють на Росію, яка воює проти цих цінностей”, – сказав глава держави, не називаючи Шредера на ім’я.

“Тому треба боротися, треба бити терористів на нашій землі, потрібно поширювати інформацію про українські інтереси та отримувати для України успіхи, здобувати перемоги. Кожному і кожній на своєму рівні – і українцям, і партнерам. Терор можна зупинити лише спільною незламною силою”, – додав Зеленський.