В світіВажливе

У Франції заявили про продуктові ризики

Французькі фермери заявили про високі ризики щодо продовольства. Через сильну посуху в селах нічим поливати рослини, відчувається нестача води для тварин. Про це йдеться у публікації агентства Reuters.

Напередодні національне метеорологічне агентство Meteo France заявило, що в країні панує сильна посуха від початку спостережень за погодою з 1958 року. Фахівці не виключили, що спека посилюватиметься, а опадів так само буде катастрофічно мало.

Reuters з посиланням на міністерство сільського господарства країни пише, що врожай кукурудзи цього року буде на 18,5% нижчим, ніж у 2021 році.

Також посуха позначиться на тваринництві.

“Нестача кормів через посуху означає, що найближчими місяцями може виникнути нестача молока”, – заявила Національна федерація спілок фермерів Франції.

Електроенергетична компанія EDF минулого тижня скоротила потужність на АЕС на південному заході країни через високу температуру води в річці Гаронна, а також випустила попередження для реакторів вздовж річки Рони.

Обмеження споживання води діють на всій материковій частині Франції.

У середині липня на значній території країни температура наближалася до 40°C.

На півдні за цей час спалахнуло кілька лісових пожеж, наймасштабніша спустошила близько 21 тисячі гектарів лісу на південному заході.

Нагадаємо, у Британії через аномальну спеку вперше в історії пересохли витоки річки Темза.