ВажливеЖиття

Якого кольору болгарський перець містить більше поживних речовин

Червоний, жовтий чи зелений — який перець найкорисніший.

Болгарський перець — один з найулюбленіших літніх продуктів, який ідеально підходить для приготування різних страв, салатів і заготовок на зиму. Він містить велику кількість вітамінів, але все ж різниться за своїми властивостями залежно від сорту і кольору, інформує Ukr.Media.

Якими поживними властивостями володіє болгарський перець

Болгарський перець часто відносять до овочів, хоча за своєю суттю він скоріше є ягодою. На 94% перець складається з води, але в ньому є невелика кількість жирів і вуглеводів. А вже вітамінів і корисних поживних речовин в ньому міститься в достатку. Тому перець можна вважати ідеальним продуктом для тих, хто веде здоровий спосіб життя, стежить за своєю фігурою або сидить на дієті.

Болгарський перець багатий такими вітамінами і мікроелементами, як фолієва і нікотинова кислоти, нікотинамід, токоферол, а вмісту вітаміну С в ньому не менше, ніж в лимонах і чорній смородині.

Крім того, в болгарському перці міститься натуральний пігмент — капсантин, який сприяє зниженню рівня глюкози і холестерину в крові.

Існує величезна кількість різновидів солодкого болгарського перцю, які розрізняються за своїм розміром, формою, смаком і кольором. На стадії повного дозрівання болгарський перець може бути червоним, помаранчевим, жовтим або зеленим, а також деякі його сорти можуть мати змішане забарвлення.

Якого кольору болгарський перець вважається найкориснішим

Болгарський перець будь-якого кольору має корисні властивості, що сприяють нормалізації обміну речовин, нейтралізації дії вільних радикалів, поліпшенню синтезу колагену, необхідного для шкіри і судин.

Однак, найбільш корисний перець червоного кольору. Він більш насичений капсантином, вітамінами С і В6, які беруть участь в обміні речовин, зміцнюють серце і нервові клітини і поліпшують пам’ять.

Завдяки насиченню натуральними пігментами і здатністю регулювати кров’яний тиск червоний перець дуже корисний для гіпертоніків.

Тому, на думку експертів, при покупці краще надавати перевагу болгарському перцю насиченого червоного кольору. А щоб він дійсно виявився корисним, його бажано приймати в їжу в сирому або запеченому вигляді.