ВажливеЖиття

Чи можна прати рушники та постільну білизну разом

Не кожна господиня знає.

Правильне прання — це не тільки чистота тканин, але і вибір відповідної програми і температури в пральній машині, інформує Ukr.Media.

Багато людей, які бажають заощадити воду і час, стикаються з дилемою: чи можна прати постільну білизну і рушники одночасно.

Ми пояснимо нижче.

Як прати постільну білизну

Ви проводите багато часу в ліжку, тому особливо подбайте про чисту білизну. Справа не тільки в чистоті, але і в кліщах і бактеріях, яких в спальні чимало.

Щоб підтримувати гігієну сну, міняйте підковдру кожні два тижні або частіше, якщо того вимагає ситуація: історія хвороби або плями від їжі.

При якій температурі прати постільну білизну? Все залежить від матеріалу, з якого вона виготовлена. Для бавовняних тканин підходяща температура 60 градусів, а для фланелевих тканин 40. На етикетці ви знайдете детальну інформацію про це.

Щоб зберегти колір тканини, перед пранням виверніть її навиворіт. Крім того, застібаючи гудзики і блискавки, ви запобігаєте сплутування простирадл під час віджиму. Сушіть наволочки в сухому і теплому приміщенні або на відкритому повітрі, якщо дозволяє погода.

Після прання струсіть тканини, а потім прикріпіть їх до двох кутів скріпками.

Як правильно прати рушники

Рушники, в порівнянні з постільною білизною, слід прати набагато частіше: навіть два рази в тиждень. Матеріали, які довго висихають, є ідеальним місцем для розмноження бактерій і грибків. Оптимальна температура, при якій слід прати рушники, коливається в межах від 40 до 60 градусів за Цельсієм.

Перед включенням пральної машини зробіть вибір тканин, розділених за кольорами. Прання світлих рушників разом з темними може зробити їх сірими. Докладні рекомендації по догляду за матеріалом можна знайти на етикетці, розміщеній виробником.

Додатково для посилення ефекту використовуйте кондиціонер для білизни, який зробить тканини м’якшими і приємнішими в повсякденному використанні. Рушники краще сушити на свіжому повітрі, але не під прямими сонячними променями, так як вони можуть вигоріти.

Знімайте їх перед тим, як повісити, щоб вони не пом’ялися.

Чи можна прати рушники та постільну білизну разом

Хоча прати рушники разом з постільною білизною здається економічним, це може принести більше шкоди, ніж користі.

Це тканини, які не можна прати разом, так як рушники виділяють волокна, які можуть знебарвити і пошкодити структуру підковдри.

З цих тканин можна прати, наприклад, кухонні рушники або менш вимогливі матеріали.