В світіВажливе

ФРН візьме участь у відновленні територій України

Німеччина має намір допомогти Україні підготувати звільнені території до зимового періоду, а також братиме участь у відновленні зруйнованих об’єктів інфраструктури. Про це заявила міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок під час прес-конференції.

“Наступні місяці мають вирішальне значення не тільки з точки зору військових дій, наступні місяці відіграватимуть вирішальну роль у тому, щоб підготувати звільнені території якоюсь мірою до зими. Давайте разом подивимося, що вам потрібно, які були зруйновані лікарні, школи, де немає дахів, і ми там будемо з німецького боку дуже прагматично повертати життя у звільнені села та міста”, – заявила глава МЗС Німеччини.

Зазначимо, міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок вдруге від початку війни прибула до України з візитом. При цьому вона відвідала Велику Димерку під Києвом, де пообіцяла Україні подальшу допомогу з розмінуванням.

Їй повідомили, що після виходу російських військ з-під Києва “міни були виявлені навіть у дитячих іграшках у приватних квартирах”.

Відомо, що у Великій Димерці, Німеччина, вже підтримує цивільний проект із розмінування. Федеральний уряд виділив шість мільйонів євро на знешкодження вибухонебезпечних боєприпасів. За даними Федерального міністерства закордонних справ, до кінця року заплановано збільшення ще на мільйон євро.
Раніше Бербок засудила німців за занепокоєння платіжками замість життів українців.