ВажливеЖиття

Автоексперти розповіли про хитрий спосіб розпізнати підроблений антифриз

Як виявити неякісну охолоджувальну рідину.

Якісний автомобільний антифриз виробляється з використанням безпечного етиленгліколю. Однак на ринку все частіше з’являються підробки із застосуванням метанолу. Він закипає при більш низькій температурі, що негативно впливає на двигун. Автоексперти розповіли про хитрий спосіб виявити підробку, інформує Ukr.Media.

Експерти зазначили, що в останні роки рідини на основі етанолу зустрічаються рідше, але все ж з’являються у продажу. Якщо залити такий антифриз, то в системі охолодження він може закипіти. Це потенційно може призвести до перегріву двигуна.

За словами автоекспертів, найпростіше визначити метанол в складі неякісного антифризу можна просто по характерному запаху.

Дешеві антифризи від невідомих виробників будуть підробкою з більшою ймовірністю. Вони також виділяються низькою якістю тари, погано віддрукованою і криво наклеєною етикеткою.

Якісний антифриз можна розпізнати і за допомогою перевірки на горіння виділених парів. Ємність з невеликою кількістю антифризу потрібно розігріти до кипіння і піднести до тари джерело вогню. Спалахи вогню від парів, що піднімаються, покажуть вміст в рідині спирту. Це нормативними документами не допускається — значить, в ємності підробка.

При цьому зовсім без антифризу їздити точно не варто. Їзда без охолоджуючої рідини небезпечна заклинюванням двигуна, а також іншими проблемами.