ВажливеЖиття

Ідеальний час доби для вживання яєць, щоб оптимізувати процес схуднення

Як максимізувати користь цих продуктів для зниження ваги.

На думку багатьох дієтологів і фахівців з харчування, фаза відновлення балансу раціону вимагає зосередження уваги на певних продуктах, інформує Ukr.Media.

Дійсно, білки займають особливе місце в раціоні. І не даремно! Вони володіють багатьма достоїнствами, які дуже затребувані для зниження ваги.

Серед багатьох інших продуктів є один, який виділяється як якісне джерело білка: яйця. Вважається, що одне велике яйце містить близько 6 грамів білка.

Чи дійсно від яєць можна схуднути?

Вчені послідовно доводять користь протеїну для зниження ваги. Насправді перша користь полягає в тому, що він сприяє появі почуття ситості.

Вживання яєць дозволяє наситити організм на більш тривалий термін завдяки вмісту в них білків.

В результаті бажання перекусити значно зменшується, як і відкладання жиру.

Друга користь від вживання яєць — це основний обмін речовин. Білок прискорює метаболізм і, отже, збільшує кількість калорій, спалених організмом у стані спокою. Згідно з науковими дослідженнями, дотримання дієти з високим вмістом білка, заснованої на вживанні яєць, може збільшити базальну швидкість метаболізму на 100 калорій на день.

Крім того, щоб ще більше підвищити користь білка, що міститься в яйцях, дієтологи рекомендують певний час для їх вживання.

Яйця є чистим і якісним джерелом білка і можуть бути присутніми в ряді відомих дієт. Щоб максимізувати користь цих продуктів для схуднення, їх слід їсти в певний час доби, який називається стратегічним часом.

Яйця на сніданок

По-перше, це сніданок. Перше приймання їжі дійсно необхідне для гарного початку дня. Збалансоване харчування за сніданком допомагає уникнути нападів голоду, які можуть виникнути перед обідом, якщо людина не наїлася.

Що може бути краще, ніж хороша порція білка вранці, щоб сприяти почуттю ситості і зберегти сили до обіду? Яйця — основний продукт для ситного сніданку. Їх можна їсти по-різному: варене, смажене яйце або омлет. Але для того, щоб харчування було збалансованим, вони повинні супроводжуватися фруктами і молочним продуктом.

Яйця після тренування

Фахівці з харчування рекомендують ще один ідеальний час доби для вживання яєць, щоб допомогти схуднути. Це час після спортивних тренувань. Білки, що містяться в яйцях, допоможуть відновити м’язи після великих зусиль і дадуть організму енергію.

Крім того, після інтенсивного тренування організм витратить багато енергії і, отже, скористається енергетичними запасами, що зберігаються в уже спожитій їжі. Після занять спортом дуже часто виникає відчуття голоду. Вживаючи яйця, можна уникнути прийому незбалансованої їжі, яка може поставити під загрозу дієту.

Яйця ввечері

Для зниження ваги часто рекомендується їсти легку їжу ввечері, бо переварювання важких продуктів відбувається важко. Яйця є ключовим інгредієнтом в високобілковому харчуванні з певної причини, а саме через великий вміст в них білка. Вони дійсно є справжнім засобом для придушення апетиту.

На думку вчених, білковий обмін змушує організм витрачати більше енергії. В результаті під час сну розплавляється більше жиру. Саме тому для зниження ваги настійно рекомендується їсти яйця ввечері.

Яйця є всюдисущим інгредієнтом на кожній кухні. Їх вживання в їжу в рамках процесу відновлення балансу харчування рекомендується для зниження ваги.