ВажливеЖиття

Дівчина з вищого суспільства ніколи не зробить цих помилок в етикеті

Аристократки знають, що це неприпустимо.

Розкішна дівчина — це не тільки про одяг і макіяж. Це ще й про манери, мову і вміння підносити себе в суспільстві так, щоб ні у кого не залишалося сумнівів: перед ними, безсумнівно, аристократка, інформує Ukr.Media.

Розповідаємо про найпоширеніші промахи, які допускають жінки на офіційних заходах і неформальних зустрічах і псують про себе враження!

Помилка 1. Піднімати недоречні теми

Є теми-табу, про які не варто згадувати на заходах або в неформальному спілкуванні: політика, релігія, гроші, національність, здоров’я. Також при розмові краще не зачіпати особисте життя, якщо ви хочете справити враження світської дівчини, а не пліткарки.

Як треба. Справжню леді видає вміння бути приємним співрозмовником. Вона з легкістю веде бесіди і розуміє, які теми доречні, а яких краще не торкатися. В ідеалі розмови повинні подобатися всім співрозмовникам і нікого не ставити в незручне становище. Ні за що на світі не розповідайте малознайомим людям про свої захворювання, недоліки, дієти і косметологічні процедури, навіть якщо ви перебуваєте в виключно жіночому суспільстві.

Помилка 2. Приводити себе в порядок за столом

Навіть найрозкішніші жінки в кафе або ресторанах без докорів сумління дістають губну помаду або пудру і починають наводити красу прямо за столом. Це груба помилка, про яку багато хто навіть і не підозрюють, але справжня аристократка цього ніколи не допустить.

Треба поправляти макіяж, розчісувати волосся, використовувати зубочистку, приймати ліки, чистити взуття та одяг можна тільки в туалетній кімнаті. Навіть проходячи повз дзеркало в громадському місці, не варто діставати губну помаду. Максимум можна перевірити зовнішній вигляд і трохи підправити зачіску руками.

Помилка 3. Залишати сліди помади на келиху

Так, хочете уславитися леді, враховуйте і цей нюанс. Залишати сліди помади на келиху — поганий тон.

Як треба. Ретельно підбирайте макіяж для відвідування фуршетів, званих обідів і будь-яких заходів, де передбачаються напої — на щастя, зараз величезний вибір стійких губних помад. Якщо помада все-таки відбилася на келиху, не варто витирати її тканинною серветкою — це теж порушення етикету.

Помилка 4. Ставити сумку на стіл

Ставити сумку (або інші речі, які не мають відношення до їжі: окуляри, телефон, пудру) на стіл — це ще одне порушення правил хорошого тону. Наші жінки часто грішать цим, особливо коли йдеться про дорогі брендові аксесуари.

Як треба. За правилами етикету, жіноча сумка великого розміру повинна висіти на спинці стільця або лежати на підлозі (хоча у деяких експертів з етикету і підлога під забороною, адже там може бути брудно). У деяких ресторанах є спеціальні міні-табуретки або гачки під сумочку — ось де турбота про гостей, чи не так? А ось класти аксесуар на коліна або стілець — це неправильно. Виняток можна зробити тільки для невеликого клатча: його можна покласти на стіл.

Помилка 5. Відволікатися на телефон під час бесіди

Помилка, яку робить більшість сучасних людей: часте «зависання» в телефоні під час спілкування. Розмова передбачає взаємність і залученість, коли співрозмовники уважно слухають один одного і їм (ніби як) цікаво живе спілкування, а не віртуальне.

Якщо дівчина постійно перевіряє повідомлення, гортає соціальні мережі і (не приведи боже) листується з кимось іншим, це говорить про неповажне ставлення до співрозмовника, демонструє відсутність інтересу до його персони.

Як треба. За правилами етикету, під час зустрічі телефон не повинен лежати на столі, стільці або десь в межах видимості. Приберіть його в сумочку, поставивши на беззвучний режим. Відповідайте на дзвінки і повідомлення, тільки якщо вони термінові, попередньо вибачившись перед співрозмовником.