ВажливеЖиття

Декілька лайфхаків, як швидко прибрати подряпини зі склокерамічної плити

Як поліпшити зовнішній вигляд варильної поверхні.

Якою б якісною не була плита, її неможливо застрахувати від пролитої води або падіння важкого предмета. В результаті на склокераміці з’являються вади, які псують зовнішній вигляд варильної поверхні. Якщо пошкодження серйозні, доведеться звернутися за допомогою до професіоналів. А ось з дрібними подряпинами можна впоратися самостійно. Скористайтеся простими лайфхаками, які швидко поліпшать зовнішній вигляд варильної поверхні, інформує Ukr.Media.

ТОП дієвих засобів

Зубна паста

Якщо пошкодження практично непомітні, але внутрішній перфекціоніст обурюється, допоможе зубна паста. Найкраще брати не гелевий засіб і звертати увагу, щоб в складі була сода. Нанесіть пасту на варильну поверхню, витримайте пару хвилин і протріть плиту сухою ганчіркою.

Паста для полірування металу

До складу полірувальної пасти входить оксид церію, який усуває навіть глибокі пошкодження. Обробіть засобом пошкоджене місце і гарненько потріть ганчіркою. Зачекайте 30 секунд і зніміть залишки пасти з поверхні. Полірувальна паста здатна усунути навіть глибокі пошкодження.

Шліфувальна машинка

Це найскладніший варіант позбавлення від подряпин, який підходить тільки для тих, хто вміє поводитися з інструментом. Використовуйте його тільки в крайньому разі, якщо інші способи не допомогли. Візьміть повстяний круг і включіть машинку на середні обороти. Акуратно поліруйте поверхню до тих пір, поки не зникнуть недосконалості.

Поради по догляду за склокерамікою

Простіше попередити появу подряпин, ніж позбавлятися від них. Для цього періодично мийте варильну поверхню з содою. Змішайте продукт з водою до утворення пастоподібної консистенції. Обробіть отриманим засобом склокерамічну плиту і акуратно розітріть. Содова паста відполірує поверхню і позбавить від забруднень.

Використовуйте скребок для очищення склокераміки. Спеціальне лезо якісно видаляє забруднення і не пошкоджує поверхню плити. Скребком можна користуватися в тандемі з силіконовим очищувачем, який додатково зміцнить покриття. Інші пристосування для чищення склокераміки краще не застосовувати.

Ставте на плиту тільки чистий посуд. Просте правило, але багато хто ним нехтує. Якщо на дно каструлі налип бруд або нагар, вони здатні пошкодити поверхню плити. Також очищайте варильну поверхню відразу ж, як тільки на неї втекла вода або ви випадково чимось капнули.

За правильного догляду за плитою хитрощі з видалення подряпин можуть навіть не знадобитися. А якщо невеликі пошкодження вже з’явилися, скористайтеся одним з наших лайфхаків.