ВажливеЖиття

Пристосування і засоби, які полегшать процес прання вручну, якщо у вас відсутнє світло

Як ефективно випрати речі вручну.

Немає світла, а брудної білизни накопичилося чимало? Що ж поробиш, доведеться прати все необхідне вручну. Але не варто засмучуватися заздалегідь, адже цей процес можна значно упросити, якщо знати, як, інформує Ukr.Media.

Ми підготували для вас невеликі хитрощі, які допоможуть вам полегшити ручне прання. Зберігайте ці дієві поради собі в закладки, щоб при нагоді завжди знати, як правильно прати речі руками.

Використовуйте правильні інструменти

Якщо ручного прання одягу не уникнути, запасіться правильним набором інструментів, які допоможуть вам впоратися з цим процесом не гірше пральної машинки. Отже, вам знадобляться:

2 таза — для замочування і ручного прання;
засіб для прання;
ґумові рукавиці;
металева дошка для прання — вона візьме на себе головний удар по відпиранню речей;
м’яка щітка для речей — допоможе впоратися зі складними плямами.
Постарайтеся також організувати місце для прання так, щоб вам не довелося постійно перебувати в зігнутому стані. Якщо є можливість, розташуйте миску на стільці у ванні або поставте спеціальні поперечини. Так вам буде зручно, не буде боліти спина, і ви менше втомитеся.

Замочуйте речі

Озброївшись двома тазами, в одному з них обов’язково замочіть те, що ви будете прати руками. Це допоможе вам надалі не докладати забагато зусиль, щоб відтерти небажані плями і бруд, а часу займе не значно більше. Для замочування одягу вистачить всього 10-15 хвилин.

Якщо ви побачите складні плями на своєму одязі, гарненько намильте їх, і дайте можливість відкиснути в мильному розчині все ті ж 10-15 хвилин.

Вибирайте засіб для прання

Для того щоб ваше ручне прання пройшло без сучка і задирки, використовуйте не звичайний порошок, а рідкий. У цього засобу маса переваг перед гранульованим порошком, адже рідкий засіб для прання:

швидше розчиняється у воді;
рівномірно розподіляється у воді;
не дає осад;
добре розчиняється у воді будь-якої температури (звичайні порошки легше розвести в теплій або гарячій воді, і складніше — в холодній);
добре виполіскується з волокон тканин.
Температура води

Не варто прати вручну в гарячій воді — це не піде на користь ні шкірі ваших рук, ні самим речам. Для того щоб вибрати правильну температуру води, визначитеся зі складом одягу:

натуральний льон і бавовну можна прати вручну при будь-якій температурі, але краще вибирайте + 40 С;
шерсть і натуральний шовк — комфортна температура від + 30 С до + 40 С;
віскозу слід прати у воді до + 30 С;
синтетику відмінно відіпрати вручну при температурі + 40 С;
речі зі змішаних матеріалів найкраще прати у воді від +40 С до +50 С.
Якщо ви не можете визначити, з якого матеріалу зроблена річ, періть її при температурі 30-35 градусів.

Сортуйте речі

Обов’язково сортуйте речі під час ручного прання, точно так же, як ви це робите для машинного. Для початку можна випрати світлі речі, а потім в цій же воді — кольорові або темні. Також варто дотримуватися ще деяких правил:

не періть делікатні тканини з грубими речами;
не можна прати чорний одяг разом з білим;
тканини, які линяють, слід прати окремо від усього іншого.