ВажливеЖиття

Названо помилки водіїв, які збільшують витрату палива в автомобілі

Питання економії пального постає перед автомобілістами регулярно.

Ціни на бензин стають все більш високими щодня. Але пересідати на автобуси теж не варіант, адже і проїзд дорожчає. А в деяких випадках автобуси не вихід, особливо взимку, та й у віддалених селищах. Тому питання економії постає перед автомобілістами постійно, інформує Ukr.Media.

Стиль водіння

Здавалося б, заощадити на бензині неможливо. Якщо є необхідність кудись поїхати, тут вже нічого не зробиш. Але насправді, деякі водії просто самі даремно витрачають паливо. Чи можливо це змінити?

Найпоширеніша помилка автомобілістів в тому, що чим швидше доїдеш, тим менше пального витратиш. Але тут все ж діє приказка “тихіше їдеш — далі будеш”. Але не стільки тихіше, скільки акуратніше. Різкі старти і різкі гальмування, занадто швидка їзда навантажує всі деталі автомобіля і негативно впливають на витрату бензину. Тому найоптимальніший варіант — звичайний, середній рух, повільне гальмування, без різких рухів.

Також до стилю водіння можна віднести і середню швидкість. Якщо говорити про місто, краще рухатися всього по 40-60 км/год. Якщо ми виїжджаємо на трасу, то краще вибирати 90 км/год. Але насправді багато що залежить і від автомобіля. Деякі марки при швидкості 90 спалюють пального більше, а інші при 100 менше.

Неправильний маршрут

В основному автомобілісти, які добре знають свою місцевість, рухаються за звичними напрямками багато років. Але час змінюється, будуються нові дороги, та й світлофорів і пробок стає більше. І мало хто замислюється над тим, щоб поїхати по незнайомому маршруту.

Але насправді навігатор реально може заощадити 1,5-2 літра в день навіть для тих, хто просто проїжджає по звичних місцях. Начебто і відстань менше, але якщо ви стоїте в пробці годину і більше, особливо в зимовий час при включеній грубці — ніякого сенсу тут немає. Об’їзні маршрути можуть стати виходом при економії бензину.

Довгий прогрів

Більшість автолюбителів сходяться на тому, що автомобіль в зимовий час необхідно прогрівати до того моменту, поки не зникне спеціальний значок або не підніметься рівень. І добре, якщо на це витрачається 3-5 хвилин. Але багато хто заводить транспортний засіб 15-20 хвилин, прогріваючи його повністю, включаючи грубку, обігрів сидінь. А це знову 1-2 літри бензину.

Тому необхідно ознайомитися з правилами експлуатації конкретного автомобіля, акумулятора, двигуна, необхідністю їх прогріву протягом певного часу. Адже для когось досить і 3 хвилин, а хтось зобов’язаний грітися хвилин 10.